Se spala si se curata cca 2 kg de mere.
Rase se calesc cu zahar pana scade zeama pe care o lasa.Cand sunt gata, se pune scotisoara.
Ingrediente
- 5 oua
- 250g zahar + 5 linguri zahar
- 180ml ulei
- 125ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie
- drojdie cat o nuca mica
- 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde, ca la chec
- 5 oua
- 250g zahar + 5 linguri zahar
- 180ml ulei
- 125ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie
- drojdie cat o nuca mica
- 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde, ca la chec
-Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, pana se albesc.
-Se adauga uleiul, putin cate putin apoi apa clocotita.
-Adaugam drojdia si praful ce copt stins cu zeama de lamaie.
-Se adauga faina atat cat aluatul sa curga .
-Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele rase si calite.
-Se coace la 180 grade C si inainte cu 5 minute sa fie gata se scoate din cuptor si se intinde bezeaua facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar .
-Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o crusta aurie.
-Recipe by Gabi Cara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu