vineri, 7 ianuarie 2011

Placinte tigarete


Inainte de Craciun, am intrat intr-un magazin turcesc unde am gasit aceste foi. Stiind ca citisem despre ele pe culinar.ro, am zis ca trebuie neaparat sa le iau si sa le incerc, mai ales stiind ca vazusem numai bunatati realizate cu ajutorul lor. Nu am dat gres deloc. Au iesit minunate, si pentru ca au iesit minunate, am zis sa le opresc pentru seara de Craciun(le-am facut cu o zi inainte)...dar au mai rezistat oare :D ? In prima secunda l-am zarit pe Gabi cum le "adulmeca" iar in a doua secunda au si disparut:D...deci trebuie sa le incercati!
Dupa cum vedeti, pe punga foilor, arata si o placinta...placinta care se va executa un pic mai tarziu daca tot le-am descoperit:). Pana atunci sper sa va bucurati de aceste tigarete!
Poca, mii de pupici pentru aceasta reteta!



foi yufka
branza telemea
cascaval ras
marar( nu era in reteta originala dar imi place prea mult ca sa renunt la el:D )
patrunjel
ulei pentru prajit
piper.


Foile sunt foarte mari si rotunde, asta trebuie sa stiti prima data :D...deci aveti grija cum le desfaceti! Dupa ce ati reusit asta, le taiati in 2, pe jumatatea foilor. Suprapuneti cele doua parti apoi le taiati iar in doua si iarasi acelasi procedeu. Le lasati deoparte si incepeti sa faceti compozitia placintelelor prin amestecarea branzei rase, cascavalului, verdeturilor taiate marunt si condimentarea cu piper.


Dupa ce umplutura este gata, incepeti montarea tigaretelor. Procedati ca in imagine. Este foarte simplu.

Dupa ce rulati placinta, udati cu putina apa coltul ramas astfel incat sa nu se desprinda si sa ramana intreaga la prajit.


Astea au fost tigaretele mele.


Le prajiti in ulei incins apoi le scoateti pe un prosop de hartie ca sa se mai absoarba din ulei. Se prajesc foarte repede asa ca aveti grija sa nu le lasati prea mult!
Eu am avut accidente numai la doua din ele...adica a iesit putin din umplutura in uleiul incins care a inceput sa sara in toate partile:D.
Foaia de deasupra este crocanta iar mijlocul moale...sunt delicioase!!!


Inca o sectiune.


Recipe by Poca.

9 comentarii:

Andreea spunea...

M-I-N-U-N-A-T-E! In ce oras ai gasit magazinul asta turcesc?

Unknown spunea...

Multumesc! Le-am gasit in Hamburg-Germania:D.

Happy spunea...

Iai! Am mancat din astea in Turcia, sunt atat de bune ca nu te poti opri din mancat! :)

Lale spunea...

Draga mea nu de mult am facut sigara börek se numesc in turceste...sint preferatele mele eu am pus pe linga brinza si condimente parika(pulver)putin iute.
Sint minunate pe linga o bere rece.

Unknown spunea...

Da intr-adevar sunt foarte, foarte bune si pe langa o bere rece, si mai bune:D!
Cel putin Gabi asa le-a mancat:D...alaturi de o bere:).

Edith spunea...

Ce bine arataaaaa!! Mmm.. mi-ai facut o pofataa. De unde iau eu yufka acum? :))

Unknown spunea...

Multumesc in primul rand pentru vizita draga mea Edith! In al doilea rand, ma bucur tare mult ca am reusit sa-ti fac pofta cu aceste tigarete:D !
Foile eu le-am gasit intr-un magazin turcesc din Hamburg. Acuma in Bucuresti, nu stiu unde se gasesc. Poti verifica pe forumul culinar.ro si poate gasesti ceva informatii oferite de Poca.
Te pupicesc si te mai astept!

Luminitanaty spunea...

votat, vot 12, bafta la concurs...daca iti plac retetele mele te astept sa o votezi...prajitura negresa si aripioare picante.

Unknown spunea...

Multumesc mult Naty! Sigur ca te-am votat deja. Mult succes!
Te pup!