5 oua
350 gr zahar
100 gr amidon
1L lapte
vanilie
200 gr unt/margarina
-Foile cumparate.
350 gr zahar
100 gr amidon
1L lapte
vanilie
200 gr unt/margarina
-Foile cumparate.
-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul.
-Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se pune crema in fir subtire, amestecand cu lingura.
-Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.
-Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul cubulete, amestecand pana se absoarbe.
-Crema este lucioasa si gustoasa.
-Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.
- Se pune intre foi , se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.
-La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine .
-Foaia de sus se poate coace si apoi sfarama deasupra cremei ca sa fie mai usor la mancat.
Recipe by Neta.
2 comentarii:
Delicios,
dacä ai o datä Chef , fä Tu foile ( am doua Variante). Si in Umpluturä pune te rog Vanilleschote ( dacä gäsesti Tahiti Schote). Minunat.
Salutäri Jacob
merci de sfat;) ! Cand voi vrea sa fac cremsnit,exact asa o sa incerc.
Trimiteți un comentariu