marți, 10 februarie 2009

Chiftelute marinate




Ingrediente chiftelute:
500g carne tocata amestec vita-porc
2 catei usturoi
1 ceapa
1 ou
patrunjel verde tocat
sare, piper.

Ingrediente sos:
500g rosii in sos
1 ceapa
1 morcov
boabe de piper
2 frunze de dafin
patrunjel verde tocat
sare, piper.


Prima data facem chiftelutele, apoi ne apucam de sos. Pentru chiftelute, curatam, spalam bine si taiem marunt ceapa. O punem la calit in putin ulei, apoi o amestecam cu carnea si celelalte ingrediente. Omogenizam. Cu mana umeda formam chiftelutele pe care le prajim in ulei incins.
Dupa ce sunt gata, le lasam pe un servetel de hartie astfel incat sa absoarba surplusul de ulei.





Pentru sosul marinat turnam rosiile cu tot cu sos intr-un castronas mai mare si incapator. Daca mai ramane sos in cutie, clatim cu apa rece si turnam peste rosii. Le pasam bine cu ajutorul unui blender.
Lasam rosiile deoparte si ne apucam de legume. Calim ceapa pana devine sticloasa, adaugam morcovul si le mai lasam cateva minute impreuna. Adaugam rosiile, frunzele de dafin si boabele de piper. Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam cu grija chiftelutele.
Le lasam impreuna pe foc potrivit cca 20 de minute dupa care condimentam mancarea si adaugam patrunjelul verde tocat.
Servim alaturi de cartofi natur sau piure de cartofi. Un deliciu!




2 comentarii:

Carila Gabriela spunea...

chiftelutele astea adorabile le incerc si eu acum! Abia astept sa le gust!
te pup

Andreea spunea...

Cred ca este singura reteta de sos fara faina. Felicitari! Urasc sosurile cu faina nu doar pentru ca sunt nesanatoase ci si din cauza gustului. O reteta foarte buna!