vineri, 30 ianuarie 2009

Prajitura turnata cu mere

Ingrediente:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte

12 linguri faina
1 praf de copt .


Eu am facut cantitate dubla.Deci...ouale se freaca cu zaharul,apoi se adauga uleiul. Se pune faina+praful de copt,alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand il punem in tava.
Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna 1/2 din compozitie si se baga la cuptor 10 minute.Se scoate din cuptor,se pun merele taiate felii si calite cu zahar(lasam pe foc pana se evapora toata zeama lasata iar la urma adaugam scortisoara), apoi cealalta jumatate din compozitie.Se presara scortisoara si se baga la cuptor,la 180C.
O lasam sa se raceasca si daca doriti, o presarati cu zahar pudra. Absolut delicioasa!



Recipe by Anat.




7 comentarii:

Anonim spunea...

Hello Iulia, imi place prajitura cu mere si tot ce ai mai gatit, BRAVO; mi-a atras atentia insa peisajele foto cu zapada, sint grozave!!!

Unknown spunea...

Hello Nina!Multumesc tare mult!Este o onoare sa primesc comentarii din partea ta!Te pup si daca vreodata treci prin Germania te astept sa-ti arat peisajele...live:) !

Anonim spunea...

Ok Iulia, de acord, danke pentru invitatie; as veni in orice anotimp, dar zapada acum pe mine ma fascineaza cel mai mult pentru ca aici in California NU ESTE;cred ca as merge si desculta prin zapada acum, hahaha...cind mai iesi pe strasse si ai aparatul foto cu tine, gindestete la mine si cit de mult o sa ma bucuri cu peisajele astea de basme...posteazale pe blog ok?
XO,Nina

Unknown spunea...

acum nu mai e zapada dar sper sa mai ninga si nu te voi uita :)la ce frig este,nu stiu daca vei putea zburda in picioarele goale:)
hehe...vad ca stii si putina germana,huh:)?
te pup Nina dulce de tot!

Laura spunea...

Ceau Osirisa! :P ...de-abia dupa ce ti-am scris primul mesaj mi-am dat seama ca esti tu, hi, hi...
Prajiturica asta a lui Ana e extraordinara!!!
Eu nu am facut-o decat cu branza dulce dar acum ca am vazut-o la tine, cu mere, sa stii ca de-abia astept sa incerc si varianta asta... :)
Foarte fain ti-a iesit, bravo!!!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Ceau Laura!:) Merci de vizita:* !Intr-adevar este extraordinara aceasta prajitura si simpla de facut.Varianta cu branza inca nu am incercat-o dar cred ca este minunata.
Multumesc de aprecieri!Te pupik! :*